CORONA UPDATE:

-U kan uw fiets voor herstelling binnenbrengen ZONDER AFSPRAAK: het herstel atelier is gewoon OPEN volgens de normale regeling.

-De WINKEL is OPEN: u hoeft GEEN afspraak te maken om langs te komen.


 

U kan bij ons geen afspraak maken, we werken met een doorschuifsysteem. Er zit telkens minimum één werkdag tussen het binnenbrengen en het afhalen van de fiets. Als er onderdelen moeten besteld worden, kan dit oplopen tot meerdere dagen.
Tijdens drukke periodes kan het gebeuren dat het atelier volzet is, tijdens zulke periode geven we voorrang aan fietsen die bij Rijwielen Smets aangekocht zijn, of van gezinnen waar minstens één fiets bij ons is aangekocht.

Klanten die hun fiets bij ons kopen kunnen genieten van deze voordelen na de aankoop:
– Onze snelste service
– Gratis vervangfiets
– Duiding van de te verwachten kosten

BELANGRIJK!: We herstellen met plezier kwaliteitsfietsen aangekocht bij collega-fietsenmakers, maar géén fietsen meer die uit supermarkten, outlet's of online zijn aangekocht. Lees onze voorwaarden onderaan deze pagina.

TARIEVEN

Onderhoudsbeurt

Klein
€30 - 45

remsysteem

verlichting

bel

kettingspanning

smeerbeurt

Algemeen
€45 - 60

remsysteem

verlichting

bel

kettingspanning

smeerbeurt

versnellingssysteem

banden

speling stuurinrichting

speling trapas, wielnaven

centrering wielen

Volledig
€60 - 120

remsysteem

verlichting

bel

kettingspanning

smeerbeurt

versnellingssysteem

banden

speling stuurinrichting

speling trapas, wielnaven

centrering wielen

spaakspanning

velgen

hydro remmen: ontluchten

update software

spoeling versnellingsnaaf

aandraaien bouten en moeren

andere

* exclusief onderdelen
* niet bindend tarief, de effectieve werktijd word gerekend aan 1€ per minuut

VOORWAARDEN

Wij houden van elke fietser. Elke fiets op de weg is beter dan een auto, en sneller dan de bus. We moedigen iedereen dan ook aan om te fietsen.
Een tevreden klant is een klant met een kwalitatieve en veilige fiets die regelmatig onderhouden wordt voor zorgeloos fietsplezier. Elke fiets, duur of goedkoop, heeft onderhoud nodig.
Helaas zijn veel fietsen kwalitatief slecht, of slecht onderhouden, of versleten. Van deze fietsen kunnen we zelfs met de beste vak kennis géén goede fietsen maken. Proberen we dat wel, dan leidt dat tot een ontevreden mecanicien en een hoge rekening voor U, waardoor u ook ontevreden bent.

Daarom hebben we een paar voorwaarden:
– Fietsen aangekocht bij een supermarkt, op de markt, outlet of online:  We verwijzen u naar de zaak waar u de fiets gekocht hebt.
– Oudere fietsen herstellen we enkel als de geschatte waarde van de fiets hoger is dan de herstellingskost.
– Kwalitatief inferieure onderdelen worden nooit hersteld, maar onmiddellijk vervangen.
– Heeft u een elektrische fiets met een elektrisch probleem? Dan dient u deze binnen te brengen in de zaak waar u deze gekocht heeft. Wij hebben enkel een licentie en de benodigde uitleesapparatuur om hier gekochte elektrische fietsen te herstellen. Het mechanische onderhoud (remmen, banden,...) kunnen wij wel voor u uitvoeren.
– Indien de fiets , na herstelling, langer dan vijf dagen blijft staan  zonder overleg kunnen we u  2 euro stallingskosten per dag aanrekenen.
– In de drukke periodes gebeurt het dat we“volzet” zijn. Dit betekent dat we voorrang geven aan fietsen die bij Rijwielen Smets aangekocht zijn. Dit is een uitzonderlijke maatregel in zéér drukke periodes! Wil u zeker zijn dat U niet nodeloos met een kapotte fiets tot bij ons komen? Bel ons dan eerst.
– Indien nog beschikbaar kan u gebruik maken van onze vervangfietsen. Dit kost u 2€/dag. Bij diefstal van de fiets dient u de fiets te vergoeden voor het aankoopbedrag.